Povestea Palatului

Palatul Alexander, cel mai spectaculos proiect arhitectural neoclasic din Suceava secolului XXI, a fost creionat în inima Parisului și reprezintă inspirația și munca unei echipe, care împreună cu arhitecți și designeri români și francezi au adus în Suceava parfumul superb al unui stil arhitectural atemporal și nemuritor: neoclasicul.

De ce neoclasicul ? Pe de-o parte din dorința de a obține un rezultat arhitectural care să contrasteze cu peisajul anost și gri al unei părți din Suceava, iar pe de altă parte, din dorința de a realiza ceva incomparabil și inegalabil. De aceea azi, aflându-te în fața clădirii, nu vei putea niciodată să îi confunzi destinația, fiind aproape imposibil ca cineva să poată spune despre Alexander că seamănă cu ceva mai mult decât cu un veritabil palat franțuzesc construit într-o manieră curată și corectă.

Să revenim la istorie.

Istoria acestui proiect începe în 2015 când a prins tot mai mult contur ideea edificării unei construcții care să fie gazda unor evenimente cu o personalitate aparte. Probabil întrebarea care stă pe buzele tuturor este: ”de ce Palatul?”

Ce este Palatul ? Un salon de evenimente din Suceava ? Un Palat pentru prinți și prințese ? O sală de nunți din Suceava ? Un ballroom din Suceava? Este el compus din elementele care definesc la modul clasic un palat sau doar denumirea este una specifică ?  Răspunsul poate fi ceva mai complex.

Palatul nu este doar o denumire care să atragă și să producă marketing. Palatul Alexander își merită denumirea de #PALAT pe deplin, întrucât atunci când te afli în fața sa este imposibil să îi poți răstălmăci specificul. Este imposibil să nu rămâi profund mișcat de ceea ce vezi în fața ochilor, de această minunăție arhitecturală, este imposibil ca în adâncul inimii să nu te simți sensibilizat atunci când ești în fața sa, exact ca un rege în fața palatului său.

Astfel, am ales denumirea de Palatul Alexander în mod firesc și cât se poate de natural, întrucât această clădire nu putea fi denumită altfel, pentru că fiindu-i oaspete, inevitabil te îndrăgostești de ea, iar gândul îți zboară direct la un palat din basme.

Palatul Alexander - #INEGALABIL
Palatul Alexander – #INEGALABIL

Pe de altă parte, pentru oaspeții noștri, inocularea ideii că se află într-un palat le poate crește și stima de sine, le poate cultiva încrederea în propriile forțe și în propriile persoane, deci credem cu tărie că alegerea acestui nume este cea mai potrivită pentru evenimentele pe care le va găzdui Palatul Alexander. În concluzie, denumirea de ”Palat” nu credem că ar trebui să corespundă doar cu acea imagine de palat clasic din povești, cu sute de camere si zeci de hectare de verdeață. Ideea de Palat poate fi transpusă și într-un simbol. Un simbol al bunului gust, al înaltei clase, al binelui, al gesturilor nobile și al educației alese.

Este Palatul Alexander o simplă sală de nunți din Suceava, la fel ca multe altele ? Este Palatul Alexander un simplu salon de evenimente? Palatul Alexander nu trebuie să fie etichetat doar ca o sală de nunți, pentru că Palatul este cu mult mai mult decât o sală de nunți sau un salon de evenimente din Suceava. Palatul este și va fi pe întreaga sa existență gazda unor evenimente caritabile, culturale și educative pentru orice proiect sau demers serios.

Palatul Alexander - Un loc de poveste într-un oraș de poveste - Suceava
Palatul Alexander – Un loc de poveste într-un oraș de poveste – Suceava

Denumirea corectă pentru palat nu e nici sală de nunți, nici restaurant, nici salon de evenimente.

Notiunea de ”sală de nunți” induce ideea că aici nu se pot face decât nunți – lucru total eronat. Conceptul de Palat este #altceva. El este destinat atât evenimentelor personale, precum nunțile, dar are totodată porțile larg deschise către evenimentele culturale, educative sau caritabile. Palatul va găzdui în mod GRATUIT orice eveniment caritabil serios pentru orice cauză nobilă. Fie că este vorba despre strângerea de fonduri pentru copii bolnavi, pentru cazuri care necesită urgență, pentru azile de bătrâni, pentru orfelinate, pentru elevi sau studenți de elită sau pentru animale chinuite, Palatul Alexander va fi alături în mod gratuit față de orice astfel de demers.  De aceea denumirea de ”sală de nunți” nu credem că cea mai potrivită etichetă pentru Palatul Alexander.

Palatul Alexander este mai mult decât o sală de nunți. Palatul Alexander este #ALTCEVA. Pentru că tu meriți #ALTCEVA!